Започна традиционната акция на Пътна полиция Ваканция! Да пазим живота на

...
Започна традиционната акция на Пътна полиция Ваканция! Да пазим живота на
Коментари Харесай

Акция "Ваканция.Да пазим децата на пътя"

Започна традиционната акция на Пътна полиция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! ”. Целта е да се лимитират предпоставките за настъпване на пътнотранспортни катастрофи с деца през ваканционните летни месеци. До края на образователната година пътните служители на реда ще реализират ефикасен надзор в регионите на образователните заведения и ще наблюдават за нарушавания, застрашаващи сигурността на подрастващите и техните родители и близки.

Планирани са профилирани полицейски интервенции в дните на формалното закриване на образователната година за прогимназиалния и гимназиалния курс. Съвместно с Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация ”, Регионалното ръководство на образованието и учебните управления са набелязани взаимни дейности за застраховане на сигурността на децата, които ще вземат участие в проведени екскурзии. Създадена е организация за осъществяване на инструктажи на водачите, инспекции за приложимост на алкохол и опиати и надзор върху техническото положение на рейсовете. При определяне на нарушавания ще се подхващат съответните законови ограничения. Активният надзор ще продължи и през месеците юли и август.

Ще се следи за неправилното придвижване на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни транспортни средства, в това число и деца, шофиране от неправоспособни водачи, потребление на детски предпазни системи, предпазни колани и защитни каски. През месеците юни, юли и август 2018 година в Разградска област няма регистрирани пътно-транспортни катастрофи с деца на възраст от две до седемнадесет години. За същия интервал на 2017 година са били регистрирани 2 тежки произшествия, при които са ранени пет деца. От началото на 2019 година е настъпило 1 автопроизшествие с дете и то е починало. Тежкият случай стана 14 април към 02.50 часа по пътя Исперих – село Свещари. Тогава лек автомобил „ Алфа Ромео ”, ръководен от 17-годишно момче, се заби в дърво. На място починаха и детето, и 39-годишният му татко, дал ръководството на колата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР